Glashandel Spitters VOF
Smederijstraat 9 | 5111 PT Baarle-Nassau
info@glashandelspitters.com

Glasbewerkingen

Glas is op veel manieren te bewerken, nagenoeg alle bewerkingen hebben wij in eigen huis. De meeste bewerkingen kunnen op glas van 4mm tot 19mm worden toegepast. Zie hieronder een overzicht van de bewerkingen:

Snijden

Het glas wordt opmaat gesneden met behulp van een geautomatiseerde snijtafel. Na het snijden van het glas zijn de randen nog scherp. Bekijk projecten »

PP Slijpen

Glas dat veelal bij interieur toepassingen wordt gebruikt mag niet meer scherp zijn en de randen moeten mooi afgewerkt zijn. Daarom wordt het glas rondom Plat Poly geslepen (afgekort PP geslepen) Na deze bewerking is het glas niet meer scherp en zijn de randen mooi strak en blinkend. Bekijk projecten »

Facet Slijpen

De zijkanten van glas kan voorzien worden van brede geslepen randen. Dit noemen we facet randen. Dit geeft het glas een sierlijke look. Deze facetrand kan worden toegepast op zowel spiegels als gewoon helder glas. Afhankelijk van de glas dikte kan deze rand kan variëren van 10 tot 50mm. Bekijk projecten »

Boren

Glas kan ook voorzien worden van boorgaten. De diameter van de gaten kan variëren van 4 tot 70mm. Grotere diameters zijn ook mogelijk maar dan worden deze op de gewenste diameter gefreesd. De gaten kunnen tevens boven en onder voorzien worden van een chanfreinkantje of eventueel worden verzonken. Bekijk projecten »

Frezen

Glas hoeft zeker geen recht tot rechtaan product te zijn. Het kan nagenoeg in elk gewenste vorm gemaakt worden. De gewenste vorm wordt bereikt door het opmaat te frezen. Met deze methode kunnen er ook sparingen in het glas gemaakt worden. Bekijk projecten »

Zandstralen

Zandstralen is een techniek waarbij het glas bespoten wordt met aluminiumoxide. Hierdoor wordt het bekende matte glas verkregen. Na het zandstralen kan het glas worden voorzien van een coating, zodat de vette vingers makkelijk van het glas te verwijderen zijn. Het is mogelijk om het glas volledig te matteren of te voorzien van lijnen / blokken, tekeningen en zelfs bedrijfslogo's. Bekijk projecten »