Glasbewerkingen

Snijden

Het glas wordt op maat gesneden met behulp van een geautomatiseerde snijtafel. Na het snijden van het glas zijn de randen nog scherp. Een dergelijke bewerking kan worden gebruikt voor glas wat bijvoorbeeld in een kozijn komt te staan, waarvan de randen dus niet meer zichtbaar zijn.

Snijden van gelaagd glas

Naast het snijden van enkelglas, hebben wij ook de juiste machine in huis om gelaagd glas te snijden. Gelaagd glas, glas met folie ertussen, is één van de soorten veiligheidsglas waarbij het glas niet uiteen valt in scherven maar aan de folie blijft hangen.

PP Slijpen

Als de randen van het glas niet scherp mogen zijn, zoals bijvoorbeeld bij interieurtoepassingen, wordt het glas rondom plat poly geslepen. Na deze bewerking zijn de randen niet meer scherp en zullen ze mooi strak en blinkend zijn.

Facet Slijpen

Bij facet slijpen wordt er een brede rand geslepen aan de zijkanten van de ruit. Facetranden geven glas een sierlijk uiterlijk, wat onder andere bij spiegels, helder glas en in deuren erg mooi is. Afhankelijk van de glasdikte kan deze rand variëren van 10 tot 50 mm.

Frezen

Glas kan nagenoeg in elke gewenste vorm gemaakt worden, waarvoor we het glas bewerken door het te frezen op maat. Met deze methode kunnen o.a. uitsparingen gemaakt worden in het glas, zoals voor scharnieren, stopcontacten, bevestigingsklemmen, enz.

Boren

Glas kan ook worden voorzien van boorgaten. De kleinere gaten worden geboord, de grotere gaten worden gefreesd. De gaten kunnen wij boven en onder soevereinen, oftewel afschuinen, om ervoor te zorgen dat de randen van het gat niet meer scherp zijn of om bijvoorbeeld een schroef te verzinken.

Zandstralen

Zandstralen is een techniek om transparant glas mat te maken, waarbij het glas bespoten wordt met aluminiumoxide. Dit zorgt ervoor dat je er niet meer doorheen kunt kijken. Het is mogelijk om het glas volledig te matteren of te voorzien van lijnen, blokken, tekeningen en zelfs logo’s.

Bekijk ook onze producten

Heeft u interesse in een van onze diensten?